Dar apie Obamos inauguraciją. Šįkart- Bogomolovas.

Tą dieną aš irgi beveik visą vakarą spoksojau CNN, BBC ir netgi Bloomberg “Live“ reportažą, kažkaip labai uoliai ir gana ilgai. Nors paskui, kai jau prasidėjo tas lėtas važiavimas vėžlio žingsniu Baltųjų rūmų link- persijungiau į kitokio tipo žiūralus. 

Atsimenu jausmą, spoksant į tą ekstazės apimtą garbintojų minią. Iš vienos pusės- malonu, gražu. Visi tokie laimingi, vieningi, optimistiški. 
Bet ir sunkoka buvo atsikratyt minčių, kad būtent taip ir ateina “fiureriai“. Žmonės, kurie vienija, kuriuos liaudis labai myli, pasiruošusi jiems tikėti. 
Dabar žiūriu, kad ir Bogomolovą panašios mintys apnikusios…

Юрий Богомолов От сотворения мифа…

“у меня сложилось впечатление, что Барак Обама отныне не просто президент одной из самых могущественных стран мира, но и лидер всего прогрессивного человечества, которое в тот день радовалось, плакало от счастья и веселилось как дитя.
У него отныне особенный статус – статус вождя. Это не тоже самое, что президент, национальный лидер, антикризисный менеджер.
Вождь – это не должность. Это нечто иррациональное. И, разумеется, нечто неофициальное, наднациональное.“

Ir dar citata, kurioje kalbama apie tą patį.
““The Financial Times““, kažkoks Gideon Rachman rašo:

“Обама в совершенстве владеет искусством производить потрясающее впечатление, не сказав почти ничего по существу.

В августе прошлого года я был на том стадионе, где проходил съезд Демократической партии, когда Обама выступил с речью, давая согласие на выдвижение кандидатом. Это была чарующая, трогательная речь – у меня даже слезы навернулись на глаза. Но, как ни странно, ее содержание совершенно не осталось у меня в памяти. То же самое произошло с его выступлением в Берлине прошлым летом. Сотни тысяч людей пришли его послушать, и устроили Обаме овацию. Но мало кто припомнит хотя бы одну фразу из его речи.

‘Обамоамнезия’ – явление достаточно распространенное. Блиц-опрос, который я провел среди коллег, показал: единственной фразой нового президента, врезавшейся в наше коллективное сознание, стало: ‘Да, мы можем!’.“

( “Обама – человек-символ“ )

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s