Godunovas, kurį pardavėme lenkams.

(Senokai nerašiau apie operą… netvarka ir apsileidimas…  🙂 )

Paieškojau čia, bet nerandu (arba rasti nemoku) Verandoj apie “Borisą Godunovą“. Turbūt, tada liko Somnambulandijoj, jeigu kas  buvo rašyta tada, prieš 2 metus.

Dabar pasidomėjau, kaip dabar lenkams (Varšuvos Opera Narodowa teatre) sekėsi su tuo spektakliu, kurį mes jiems iškišome. 🙂

Giriasi, kad bent jau finalas jiems, atseit, nusisekė geriau.

Tikiu, nes … perspjauti mūsų Gariūnus lenkams būtų buvę sudėtinga.  Jie neturi Olialia mergaičių… 🙂

(Juokauju. Turi, žinoma. Tik gal operoje nenaudoja.)

Największa różnica między produkcją litewską a warszawską tkwi właśnie w zakończeniu. Finał, który w Wilnie raził napastliwością i chaosem, uzyskał odpowiednie proporcje. Studio telewizyjne staje się tylko częścią całego kontekstu. Symboliczna śmierć cara i jego syna piękną klamrą spina całość.

http://wyborcza.pl/1,75475,7209699,Borys_Godunow__czyli_anatomia_wladzy.html

http://www.iwoman.pl/popkultura/wydarzenia/borys;godunow;testuje;trelinskiego,110,0,554094.html

Aišku, pakanka ir ten nepatenkintų, žiauriai kritikuojančių.

http://szwarcman.blog.polityka.pl/?p=412

(Iškalbingos jau pačios antraštės straipsnių:  “Operowy teledysk“,  “Anty-Borys“, “Borys w Polsacie“,   “Borys i nudna reszta“,  “Treliński w nowej operze znowu próbuje mierzyć się ze światem“…..)


Reklama

12 komentarų apie “Godunovas, kurį pardavėme lenkams.

  1. Pas lenkus gal mažiau vietinių rusų, kurie ėjo su viltimi pasižiūrėti į didingą rusų carą. Pas mus gi pusė salės švilpė rusiškai.
    Taip, lyg ir prisimenu, kad entuziastingą atsliepimą apie šį pastatymą rašiau dar Somnambulandijoje.

  2. Ten irgi spektaklis buvo palydėtas dalies publikos baubimu. … 🙂
    (Nelabai žinau, kaip teisingai verčiamas žodis “buczenie“)

  3. Google vertėjas irgi nežino.
    Paprašytas versti į lietuvių- sako “hum“.
    Paprašytas versti į rusų- sako “chum“.
    Paprašytas išverst į anglų- leidžia pasirinkti:

    1. boom
    2. buzz
    3. hum
    4. zoom
    5. drone
    Visi žodžiai man nepažįstami, tik nujaučiami pagal skambesį. 🙂

  4. Kaip turi jaustis žmogus slapyvardžiu Pokemonas Drakula po tokių nesvietiškai patvirkusių japoniukių foto šiame aktyviai bulvarėjančiame bloge?
    Nesugalvoju – tai įžeidimas ar pasmaginimas?
    Aišku troy

  5. Šiandieną jau norėjau pakeisti “dienos paveiksliuką“. Jau ėmiausi darbo, bet sustabdė mintis: “dabar kas nors pagalvos, kad operatyviai reaguoju į “pokemono“ tauzijimus. Kokia nesąmonė.“
    Be to, sunku man taip greitai išsiskirt su dailiomis japoniukėmis. Tegu dar pabūna, kol atsibos.

    Taigi, pakaitalą padedu čia, Pokemonas galės juo užsidengti akis nuo japonių, kai lankysis čia, idant akims būtų dorovinga.


    A street entertainer waits for tourists in Havana August 25, 2009.

  6. “Владимир Мирзоев снял для кино «Бориса Годунова», переселив персонажей русской истории в современную Москву – и они там чувствуют себя не хуже, чем в XVI веке.

    Фильму удалось сомкнуть связь времен. Без швов и зазоров. Стали отчетливо видны дурные, возможно, гибельные закономерности российской истории….“

    Plagiatoriai… 😛

    Tikėsimės, kad jiems geriau pasiseks. Nuotraukos gražios.

    http://bydda-krishna.livejournal.com/451640.html

    http://valery-kichin.livejournal.com/167455.html?view=1573407#t1573407

  7. Dukrelė, taip. Dabar jau žinau.
    “Agnija Ditkovskytė, gim. 1989 m. gegužės 11 d. Vilniuje – lietuvių kilmės aktorė, besifilmuojanti Rusijoje.

    Agnija gimė lietuvių aktoriaus bei režisieriaus Olego Ditkovskio ir rusų aktorės Tatjanos Liutajevos šeimoje. 2004 m. su mama ir jaunesniuoju broliu Dominyku Ramanausku persikėlė gyventi į Maskvą. Čia baigė lietuvišką J. Baltrušaičio vardo mokyklą, įstojo į Kinematografijos institutą (VGIK), tačiau po pirmo kurso mokslus metė. Gyvena ir dirba Maskvoje.“

    Karjera kol kas ne itin.

    Фильмография

    1 Робинзон (сериал) (2010)

    2 Вий: Возвращение (2010)

    3 Tadas Blinda. Pradzia (2010) Tadas Blinda. Pradzia … Kristina

    4 На игре 2. Новый уровень (2010) … Лена

    5 Отторжение (2009)

    6 Две истории о любви (2009) … Кира

    7 На игре (2009) … Лена 8 Осенний вальс (2008)

    9 Крылья ангела (2008) … Вероника

    10 Воротилы. Быть вместе (сериал) (2008)

    11 Альпинист (2008) … Марина

    12 Смерть по завещанию (2006)

    13 Иван Подушкин: Джентльмен сыска (сериал) (2006) … Галя

    14 ЖАRА (2006)

    15 Знаки любви (2006) … Лукреция

  8. Pats karjera ne itin. Viena popmoterų Rusijoje. Durnas visai ir senas, tamsta. Ji – TV šou ir filmo Žara star.
    Atsiprašau aišku už grubumą, bet užsitarnavote.

  9. Taip. Aišku, kad Fanta net nežino labai įžymių popmoterų Lietuvoje, serialų žvaigždžių, daug pasiekusių kino karjeroje kaip antai Mia (visur publika mėgsta egzotiškai skambančius vardus ir pavardes).

  10. Agnija bus Tado Blindos žvaigždė . O Tadas Blinda. Pradžia ruošiasi tapti žiūrimiausiu lietuvišku filmu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s